• slide1
  • slide2
  • slide4
  • slide3

Sander pakt de hattrick in het artistiek

on maandag, 22 februari 2016. Posted in Algemeen

De 3e en laatste Grand Prix artistiek in Baredrecht werd ook een prooi voor Sander. In de poulewedstrijden was Sander oppermachtig en had zelfs 3 maal kans op een 100% score in de wedstrijd. In de openings wedstrijd tegen Peter van der Werff werd maar 1 figuur gemist. Dit herhaalde hij in de wedstrijd tegen Randy Loenen en tegen Patrick de Haan werden maar 2 figuren gemist. In deze wedstrijden liet Sander nogmaals zien dat het niveau weer heel sterk is in zijn Nederlandse wedstrijden. Met 2 iets mindere wedstrijden werd hij poulewinnaar met een ijzersterk percentage van 78%.

De halve finale tegen Erik Vijverberg begon slecht eigenlijk van beide spelers maar Sander had totaal geen meeloop in deze wedstrijd en stond in de kortste keren achter met 2-0. Gelukkig herpakte hij zich en wist de stand weer recht te trekken naar 2-2 mede doordat beide spelers het laatste figuur (44) miste wat eigenlijk zelde voorkomt.
De laatste set was Sander weer in uitstekende doen en miste hier maar 1 figuur en wist zo alsnog na een blotstollend wedstrijd d finale te bereiken.

De finale werd tegen Peter van der Werff die in de halve finale verassend de uitstekend spelende Rene Dericks naar huis speelde met 3-0.
Tegen Peter van der Werff is het altijd opletten want die kan dus voor enorme verassingen zorgen. 
Ook in het begin van deze finale speelde Sander niet goed en verloor de 1e set met zeer matig spel. Gelukkig kon hij in set 2 weer de goede vorm oppakken en was het daarna snel over en won hij deze finale met 3-1 
De archiefkasten moeten open om erachter te komen of het iemand anders al eerder gelukt is om alle Grand Prix toernooien te winnen in een seizoen.
Door dit perfecte resultaat met de maximale score van 36 rankingpunten en een eind precentage van 69,50% is Sander als eerste geplaatst bij de Masters van 17-19 Maart in Haarlo (live op www.bilart.tv)Categorie