• slide1
  • slide3
  • slide4
  • slide2

Sander wint ook de 2e Grand Prix

on dinsdag, 12 januari 2016. Posted in Algemeen

Na een moeizame start op vrijdag met 2 overwinningen en 1 verlies partij was Sander vanaf de zaterdag ongenaakbaar.
Met nog 2 zware poule wedstrijden in het verschiet tegen Erik Vijverberg en de man in vorm Rene Dericks moet Sander nu vol aan de bak. De 1e wedstrijd werd tegen Erik goed afgesloten met een 2-0 winst met een percentage van ruim 75%. De laatste poule wedstrijd tegen Rene Dericks begon ook zeer sterk met een volle 100% in de 1e set, de 2e set was wat minder en ging naar Rene. In de 3e set herpakte Sander zich goed en miste hier maar 1 figuur. Met dezae scores werd een 2e plaatst in de poule behaald en moest hij het in de halve finale opnemen tegen huidig Nederlands kampioen Martin van Rhee.
Sander was ontketend en speelde de sterre van de hemel en liet Martin kansloos in deze wedstrijd. Met een 3-0 overwinning en een percentage van 84% ging hij met volle vertrouwen de finale in. In deze finale speelde Sander tegen de verrassing van het toernooi Mark Janssen die in de halve finale zomaar even Rene Dericks opzij zetten met 72%, een finale waarin hij dus vol aan de bak moest om de 2e Grand Prix zege van dit jaar binnen te halen.
Wederom speelde Sander de sterren van de hemel, blijkbaar vond hij de 3 missers in de halve finale nog teveel en miste in de hele wedstrijd nu nog maar 2 figuren. Deze 2 figuren miste hij alleen in de 2e set waardoor de 1e en de 3e set foutloos gespeeld werden. Een klinkklare 3-0 overwinneng in de finale dus met een percentage van 89%
Wie weet had er een nieuw Nederlands en persoonlijk record in gezeten als de vrijdag wat beter geweest was.

De volgende Grand prix vind plaats op 12-14 Februari het strijd toneel is dan de thuis basis van Sander waar hij uitkomt in de Eredivisie MCR/de Uitspanning in Barendrecht.

 

Categorie